- Home
- Voorschriften
- Verwerkers
Verwerkers
Stichting Scharrelvlees Certificering: de voorschriften voor de vlees verwerkers
Norm | Voorschrift | Interpretatie voorschrift |
---|---|---|
Algemeen | ||
VVA.01 | Wanneer het bedrijf naast scharrelvlees, ook niet scharrelvlees aankoopt, be- of verwerkt, of in voorraad heeft, dan is er een routing beschikbaar. | In deze routing is vastgelegd op welke wijze het scharrelvlees is geidentificeerd en hoe een scheiding van scharrelvlees en overige producstromen bewerkstelligd wordt. |
VVA.02 | Het bedrijf verhandelt geen niet-scharrelvlees als scharrelvlees. | |
VVA.03 |
Iedere aflevering van scharrelvlees aan een deelnemer gaat vergezeld van een afleverbon. |
|
VVA.04 |
De afleverbon dient bevat minimaal de verplichte gegevens. | Verplichte gegevens zijn: naam en registratienummer van de leverancier, naam van de afnemer, hoeveelheid kg, datum van aflevering, identificatie als zijnde scharrelvlees. |
VVA.05 |
De afleverbonnen dienen volledig te worden ingevuld en ondertekend te worden. |
|
VVA.06 |
Afleverbonnen worden ten minste 6 maanden bewaard. | |
VVA.07 |
Het bedrijf registreert de ontvangen klachten. Tevens dienen de op de klacht ondernomen actie, wie de actie heeft ondernomen en de resultaten daarvan te worden geregistreerd | De klacht, de ondernomen actie en door wie en de resultaten hiervan worden geregisteerd. |
Aflevering | ||
VVV.01 |
Indien het bedrijf onverpakt scharrelvlees levert aan een niet-deelnemer, dienen alle aanduidingen die het vlees herkenbaar maken als scharrelvlees vooraf te zijn verwijderd. |
|
Identificatie producten | ||
VVI.01 | Het bedrijf identificeert het scharrelvlees als zodanig. | Bijvoorbeeld met gebruik van een identificatiemiddel dat voorzien is van het collectieve merk. |
VVI.02 | Bedrijf voorziet de Scharrelvlees Nederland gecertificeerde producten van een duidelijk etiketteringsmiddel | |
VVI.03 | Het gebruikte etiketteringsmiddel is voorzien van het beeldmerk van Scharrelvlees Nederland | |
VVI.04 | Het bedrijf gaat zorgvuldig om met de etiketteringsmiddelen, om misbruik te voorkomen en uit te sluiten. | |
Administratie | ||
VVAl.01 | Het bedrijf houdt alle in- en verkooptransacties van scharrelvlees, waaronder tenminste de gegevens van de aangekochte en verkochte hoeveelheden scharrelvlees in kilo's, de gegevens van de leveranciers en van de afnemers van het vlees bij. |